Twilight Fanfiction
Adashi ficjei
 
Adry ficjei
 
Alice Cullen ficjei
 
Ameli ficjei
 
Angyal ficjei
 
Anna ficjei
 
Becky ficjei
 
Bella08 ficjei
 
Ben Vincent ficjei
 
Beth ficjei
 
Betty ficjei
 
Bexika ficjei
 
Bojti ficjei
 
Bubi ficjei
 
CATie ficjei
 
Christine ficjei
 
Csilla ficjei
 
Ditty ficjei
 
Dóó ficjei
 
Drusilla ficjei
 
Drytta ficjei
 
echoCHANNEL ficjei
 
Eridanus ficjei
 
Esme Cullen ficjei
 
Falatka ficjei
 
Gabriella ficjei
 
Hencii ficjei
 
Inka ficjei
 
InkHeart ficjei
 
Interjú Rakovszky Zsuzsával, a Twilight - saga könyvek fordítójával
 
Jessie ficjei
 
Kanga ficjei
 
Kata ficjei
 
Katica ficjei
 
Kik@ ficjei
 
Klaudya ficjei
 
Kléra ficjei
 
Lacrima ficjei
 
Lettina ficjei
 
Lice ficjei
 
Lillci ficjei
 
Lilymooo ficjei
 
Liws ficjei
 
Liza ficjei
 
Mókrina ficjei
 
Nessie ficjei
 
Netta ficjei
 
Nikcimaci ficjei
 
Noa ficjei
 
Nymphi ficjei
 
Pancsy95 ficjei
 
Pipike ficjei
 
Puszmó ficjei
 
Raven ficjei
 
Rosalie ficjei
 
Stephenie ficjei
 
Szandi ficjei
 
Szandika_vivike ficjei
 
Szandy ficjei
 
Szozsa914 ficjei
 
Tinka ficjei
 
Titti ficjei
 
Vampire Bella ficjei
 
Vampire Nóri ficjei
 
Via ficjei
 
Vikcsih ficjei
 
Virág ficjei
 
Virdzsi96 ficjei
 
Vivi2424 ficjei
 
Vivika95 ficjei
 
Wámpírlány ficjei
 
Wedó ficjei
 
Zytus ficjei
 
Zsu ficjei
 
Zsuzsii ficjei
 
zsuzska ficjei
 
Íróink blogjai
 
Buta Bárányok
 
¤Ennyien voltatok..¤
Indulás: 2006-08-24
 
¤Login¤
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Együtt
Együtt : Együtt - novella

Együtt - novella

Nikcimaci  2009.11.28. 10:48

Emlékszem, kissé ködös reggel volt akkor. A Nap sem emelkedett fel a horizont mögül, nem mintha olyannyira szokványos jelenség lett volna ennek az égitestnek a ragyogása Ashland város fölött. Mindenre elszántan lépdeltem a tengerre nézők sziklák irányába. Teljesen tudatában voltam annak, hogy ha én megkísérelem az ugrást a mélybe, akkor kizárt, hogy túléljem. Én pedig meg akartam kísérelni. Öngyilkos akartam lenni.


Emlékszem, kissé ködös reggel volt akkor. A Nap sem emelkedett fel a horizont mögül, nem mintha olyannyira szokványos jelenség lett volna ennek az égitestnek a ragyogása Ashland város fölött. Mindenre elszántan lépdeltem a tengerre nézők sziklák irányába. Teljesen tudatában voltam annak, hogy ha én megkísérelem az ugrást a mélybe, akkor kizárt, hogy túléljem. Én pedig meg akartam kísérelni. Öngyilkos akartam lenni.

Többet nem szerettem volna létezni, élni egy olyan világban, ahol megannyi fájdalom és keserűség lakozik, mint ebben. Véget akartam vetni a szenvedéseimnek, még ha önzőség is volt a részemről.

Ma pedig már tudom, hogy ez az ugrás hozott el számomra egy teljességgel új, szebb világot, mint amilyenben azelőttig éltem.

Mostanra Carlisle és Edward lett számomra a családom. Mi hárman alkotunk egy teljes egészet. Vagyis… alkottunk…

Edward pontosan négy éve elhagyott bennünket. Elege lett az önmegtartóztatásból, és abból az életmódból, amit Carlisle mutatott mind neki, mind nekem. Elege lett belőle, hogy nem cselekedhet kedve szerint, hogy vigyáznia kell az embereknél, hogy nem beszélgethet senkivel sem az ő fajukból, mert rosszul is végződhet. Igaz, ezt csupán ő sulykolta magába; sem Carlisle sem én nem mondtunk neki még csak hasonlót sem. Sőt, Carlisle szinte bíztatta őt, hogy próbáljon meg beszélgetésbe merülni a többi emberrel. Edward azonban túlságosan is féltette saját magától őket, mintsem valóban beszédbe elegyedjen velük.

Elmondani nem tudom, mekkora fájdalmat okozott nekem ezzel. Hiszen Edwardra mindig is úgy tekintettem, mint a tulajdon fiamra. Szerettem őt, tiszta, anyai szeretettel. Még mindig szeretem őt… és bár valóban fájt, mikor elment, nem tudok haragudni rá. Hiába sajog az anyai szívem a hiánya miatt, mégis képtelen vagyok rá.

Elmélkedésemből Carlisle hangja rázott fel.

– Újév van, kedvesem. Talán egy új, boldogabb korszak kezdete, mint amilyen az előző volt.

Kedvesen rámosolyogtam szeretett férjemre. Ő azonban már túlságosan jól ismert ahhoz, hogy tudja, nem igazán értek vele egyet. Kezét rásimította az enyémre.

– Lenne bármiféle kívánságod? – kérdezte szeretetteljesen rám nézve.

Mosolyom rögvest lehervadt arcomról, és egy apró sóhaj kíséretében gyötrelmesen bevallottam neki, mi után is áhítozok közel négy éve egyfolytában.

– Kívánnám, hogy változzon meg minden, de tudom, hogy lehetetlen, úgysem fog visszajönni sem ebben az évben, sem a következőben!

Carlisle nem kérdezett semmit, helyette mélyen a szemeimbe nézett. Tudta, mire célzok, hogy mit szeretnék. Hogy csak egyetlen kívánságom van: visszakapni az elkóborolt fiamat.

Azonban ahelyett, hogy ő  válaszolt volna, egy másik, oly’ régóta nem hallott hang szállt el a tudatomig.

– Kívánom, anyám, hogy minden kívánságod ugyanilyen gyorsan és könnyedén sikerüljön, mint ez!

Carlisle megpördült a tengelye körül, míg én csupán tátogni tudtam a döbbenettől. Az ajtóban nem más állt, mint Edward.

– Kisfiam! – kiáltottam el magam boldogan, mikor végre megtaláltam a hangom.

Úgy repültem át a szobán, mintha valamiféle szárnyakkal felszerelt lény lennék. Erőteljesen, mégis gyengéd anyai öleléssel vontam magamhoz régóta nem látott fiamat. Hangosan zokogtam, a vállaim rázkódtak, akár a nyárfalevél. Igaz, egyetlen könnycseppet sem tudtam már ejteni a vámpírlétemből kifolyólag.

– Anya! – súgta halkan a fülembe Edward, némi megkönnyebbüléssel hangjában.

Ő is magához szorított, és a reakcióiból tudtam: mi is hiányoztunk neki.

Egy hosszú, mindent felemésztő  pillanatig álltunk így, egymást ölelve. Éles hallásomnak köszönhetően azonban így is felfigyeltem rá, hogy Carlisle felénk indul.

Elhúzódtam Edwardtól, egyik kezemet vállára téve, míg másikkal megsimítottam arcát. Olyan régen nem láthattam már őt! Annyira hiányzott!

– Ti is hiányozatok nekem – fúrta bele szemeit az enyéimbe.

Én csupán ebben a pillanatban vettem észre azt a számomra kissé furcsa dolgot, hogy Edward szemei aranyszínben pompáznak, ahelyett, hogy vérvörös színben ragyognának. Hiszen azok a vámpírok, akik emberi véren élnek, mindegyikük szeme élénk vörös. De az övéiben még csak egy vörös csík sincs!

Edward szája széle megrándult az elfojtott mosolytól, szemei azonban bűntudatosan csillogtak. Ám kérdésem a felfedezésemmel kapcsolatban még nem tehettem fel, mert Carlisle is üdvözölte fiát.

– Fiam! Örülök, hogy hazatértél!

Edward csodálkozva nézett rá.

– Hogy érted ezt? Hát még ezek után sem akarnál kidobni engem a házadból? Nem mondod azt nekem, hogy soha többet ne merjem átlépni a házad küszöbét? Vagy, hogy nem akarsz többet látni?

Miféle kérdések, ó,  édes istenem! Mégis hogyan fordulhatott meg a fejében ilyesmi?

– Nem, Edward. Én már a távozásodkor megmondtam, hogy ha mégis úgy döntesz, vissza szeretnél térni közénk, akkor nyugodtan visszatérhetsz. Nem kell attól tartanod vagy félned, hogy nem fogunk tárt karokkal várni, mert ez így hazugság lenne. Esmével hosszú ideje várunk erre a napra, mikor újból csatlakozol hozzánk. Mert ugye így van?

– Igen, apa. Szeretnék megint csatlakozni hozzátok. Tudom, hogy hibát követtem el, hogy ellenszegültem az akaratodnak, hogy…

– Edward, kérlek! – esdekeltem neki.

Carlisle nemlegesen megrázta fejét.

– Sose parancsoltam neked. Kérlek, ne használd azt a szót, hogy akaratodnak, mert nem érzem megfelelőnek. Vagy talán te így éreztél, és ebből lett eleged?

Edward lehajtotta fejét.

Carlisle meglepődötten felkiáltott, míg én csak elnéző mosollyal figyeltem fiamat.

– Edward, tudhattad volna, hogy sosem szerettem volna, ha a kéréseimet parancsnak veszed, vagy olyasmi dolognak, amit feltétlen muszáj megtenned. Nem, ez nem így van. Azonban, ha te mégis inkább egyfajta parancsnak vetted, miért nem szóltál? Megbeszélhettük volna a dolgot.

– Sajnálom. Ne haragudjatok rám, kérlek… – suttogta halkan, könyörgően.

– Mégis hogyan tudnánk haragudni rád, kisfiam?

Edward erre újból rám nézett, majd Carlisle-ra. Az egész lénye nyíltan tükrözte őszinte csodálkozását, a bűntudatát, valamint megbánását.

– Nem vagyok benne biztos, hogy megérdemlem mindazt a jóságot, amit tőletek kapok. Hiszen én csupán fájdalmat okoztam nektek azzal, hogy elmentem tőletek, nem éppen a legszebb szavakkal, kifejezésetekkel.

Szemeiből csak úgy sütött a harag. Az idő elteltével viszont én már eléggé kiismertem őt ahhoz, hogy tudjam, ez a láng saját maga iránt ég olyannyira tüzesen.

– Edward, hidd el, hogy nem vagy szörnyeteg, mint ahogy gondolnád. Szeretünk téged, és ezen nem tudsz változtatni, hiába is akarnál. Minden apró-cseprő hibáddal együtt is szeretünk. Hiszen a fiunk vagy – felelte neki Carlisle, közelebb lépve hozzá.

Edward egy pillanatig döbbenten meredt rá, ám a következő pillanatban már Carlisle-t és engem átölelve tartott karjai közt. Olyan szorosan ölelt körbe minket, hogy ha még emberek lettünk volna, valószínűleg porrá zúzott volna bennünket az a hatalmas erő, amelyet most kifejtett irányunkba.

Én mégis örültem neki. Hiszen olyan régen érezhettem a közelségét! Oly’ sokáig kellett hiányolnom a társaságát! Mindez pedig megviselt. Azonban most, hogy visszajött hozzánk, szabad akaratából, tudtam, hogy ezentúl minden jóra fordul. Most már valóban egy teljes családot alkothatunk, hárman, együtt. Edward nélkül ugyanis egy pillanatig sem volt minden olyan, mint mikor ő is köztünk volt. De most, hogy tudtam, hogy velünk van, és velünk is lesz az idők végezetéig, újra elkezdtem bízni a jövőben. A hármunk közös jövőjében.

És majd talán egyszer a fiam is meg fogja találni mindazt a szeretetet és boldogságot, amit csupán a szerelem nyújthat neki. Megérdemli; mindenkinél jobban. Ha pedig eljön ez az idő… én mindenben mellette fogok állni, támogatni fogom. Hiszen az ő boldogsága számomra fontos tényező. A fiam boldogsága szinte bármit megér nekem, csak mosolyogni láthassam őt…

 
Jogok

Természetesen az összes jog Stephenie Meyert és a kiadókat (legyen az bármilyen nyelvű) illeti. A szereplők, a helyszínek mind Stephenie fantáziájának érdeme.

Az oldalon megjelenő fanfictionöket kérés és a szerző engedélye nélkül elvinni tilos!

 

 
A nap idézete
 
Videók és zenék
 
Ezek vagyunk mi - Avagy bemutatkoznak a szerkik
 
Navigálódj!
 
Heti játék
 
Szerepjáték
 
Fanartok
 
csetelj kedvedre^^

Az oldalt 2-en! szerkesztik!

 
A nagy fanfictioníró pályázat - 2010
 
A történetek
 
Cullenék karácsonya - Cullens' Christmas - a novellák
 
Miként lettem a Volturi tagja?! - a novellák
 

Ha te is könyvkiadásban gondolkodsz, ajánlom figyelmedbe az postomat, amiben minden összegyûjtött információt megírtam.    *****    Nyereményjáték! Nyerd meg az éjszakai arckrémet! További információkért és játék szabályért kattints! Nyereményjáték!    *****    A legfrissebb hírek Super Mario világából, plusz információk, tippek-trükkök, végigjátszások!    *****    Ha hagyod, hogy magával ragadjon a Mario Golf miliõje, akkor egy egyedi és életre szóló játékélménnyel leszel gazdagabb!    *****    A horoszkóp a lélek tükre, nagyon fontos idõnként megtudni, mit rejteget. Keress meg és nézzünk bele együtt. Várlak!    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, lakások, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését!    *****    rose-harbor.hungarianforum.com - rose-harbor.hungarianforum.com - rose-harbor.hungarianforum.com    *****    Vérfarkasok, boszorkányok, alakváltók, démonok, bukott angyalok és emberek. A világ oly' színes, de vajon békés is?    *****    Az emberek vakok, kiváltképp akkor, ha olyasmivel találkoznak, amit kényelmesebb nem észrevenni... - HUNGARIANFORUM    *****    Valahol Delaware államban létezik egy város, ahol a természetfeletti lények otthonra lelhetnek... Közéjük tartozol?    *****    Minden mágia megköveteli a maga árát... Ez az ár pedig néha túlságosan is nagy, hogy megfizessük - FRPG    *****    Why do all the monsters come out at night? - FRPG - Why do all the monsters come out at night? - FRPG - Aktív közösség    *****    Az oldal egy évvel ezelõtt költözött új otthonába, azóta pedig az élet csak pörög és pörög! - AKTÍV FÓRUMOS SZEREPJÁTÉK    *****    Vajon milyen lehet egy rejtélyekkel teli kisváros polgármesterének lenni? És mi történik, ha a bizalmasod árul el?    *****    A szörnyek miért csak éjjel bújnak elõ? Az ártatlan külsõ mögött is lapulhat valami rémes? - fórumos szerepjáték    *****    Ünnepeld a magyar költészet napját a Mesetárban! Boldog születésnapot, magyar vers!    *****    Amikor nem tudod mit tegyél és tanácstalan vagy akkor segít az asztrológia. Fordúlj hozzám, segítek. Csak kattints!    *****    Részletes személyiség és sors analízis + 3 éves elõrejelzés, majd idõkorlát nélkül felteheted a kérdéseidet. Nézz be!!!!    *****    A horoszkóp a lélek tükre, egyszer mindenkinek érdemes belenéznie. Ez csak intelligencia kérdése. Tedd meg Te is. Várlak    *****    Új kínálatunkban te is megtalálhatod legjobb eladó ingatlanok között a megfelelõt Debrecenben. Simonyi ingatlan Gportal